• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Nagy sikerrel zárult a 10. HAPPY-hét

Hírek 2019.03.24 Forrás: Weborvos
Nagy sikerrel zárult a 10. HAPPY-hét

Elhivatott pedagógusoknak köszönhetően a gyerekek játékos formában tanulják az életmódjukat befolyásoló ismereteket.

A víz világnapján színes gyerekprogrammal ünnepelték a 10. HAPPY-hét lezárását. Az eseményen 200 általános iskolás együtt emelte vizespoharát dr. Szabó Enikővel a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyettes országos tisztifőorvosával és dr. Szentiványi Mátyással, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatójával.

A víz a legjobb szomjoltó! Ezt biztosan tudja már a több mint 17 000 gyerek, akik március 18-22. között részt vettek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet HAPPY-hét programjában. Az idén 10. jubileumát ünneplő program keretében rekordszámú, több mint 1000 óvodában, általános és középiskolában szerveztek országszerte vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet.

A HAPPY-hét hatékonyságát és fenntarthatóságát tekintve is egyedülálló, nemzetközi szinten is számontartott prevenciós program, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon, a világ számos országával ellentétben, 2010 óta nem emelkedik a gyermekkori elhízás előfordulásának gyakorisága – mondta Dr. Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója a programot záró sajtótájékoztatón.

Dr. Szabó Enikő, az NNK helyettes országos tisztifőorvosa megköszönte a táplálkozási szakértők és a pedagógusok egészségre nevelő áldozatos munkáját.

Az OGYÉI Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóságának dietetikusai a HAPPY-hét sikerességét abban látják, hogy elhivatott pedagógusoknak köszönhetően a fiatalok játékos formában, sokféle iskolai tevékenység során tesznek szert olyan ismeretekre, melyek hosszú távon pozitív hatással lehetnek az életmódjukra. Megtanulhatják, hogy naponta 1,5-2 liter víz fogyasztása és a cukros italok visszaszorítása az egészséges életmód egyik alappilére: a szervezet megfelelő működéséhez, a fizikai és szellemi teljesítőképesség maximalizálásához, a fogak épségének megóvásához és az egészséges testsúly megtartásához is hozzájárul.

Az óvodák és iskolák által önállóan megszervezett HAPPY-hetet az OGYÉI idén is részletesen kidolgozott, egész évben ingyenesen, online elérhető programelemekkel, oktatási anyagokkal, az intézményekhez eljuttatott plakátokkal támogatta. A gyerekek részvételét pedig értékes nyeremények kisorsolásával záruló, jelenleg is zajló pályázatok meghirdetésével motiválta.

Legolvasottabb cikkeink