Meghalt egy 11 hónapos kislány, mert a szülei fél napon át a forró autóban hagyták! - A nagymama fedezte fel a picit

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt egy 11 hónapos kislány, mert a szülei fél napon át a forró autóban hagyták! - A nagymama fedezte fel a picit Bár rendszeresen elhangzik a figyelmeztetés, hogy - főleg nyáron - tilos akárcsak 1-2 percre is az autóban hagyni a kisgyermeket vagy kutyát, sokan még mindig nem hiszik el, milyen könnyen tragédiával végződhet a felelőtlenség. Bár rendszeresen elhangzik a figyelmeztetés, hogy - főleg nyáron - tilos akárcsak 1-2 percre is az autóban hagyni a kisgyermeket vagy kutyát, sokan még mindig nem hiszik el, milyen könnyen tragédiával végződhet a felelőtlenség.

15 órán keresztül a felforrósodott autóban
Mint történt az legutóbb június 7-én, múlt pénteken Missouri államban, amikor is a szülők ráadásul nem kevesebb, mint 15 órán keresztül hagyták szegény kisgyermeküket a járműben! Mire a nagymama felfedezte a 11 hónapos Joseline-t a feljárón álló kocsi hátsó ülésén, már nem lehetett a kislányon segíteni, közölte az USA Today.



Azt hitték, a másik kivette
A szülők nem kegyetlenségből zárták rá gyermekükre az autót - elmondásuk szerint mindketten meg voltak győződve arról, hogy a másikuk már kivette a kocsiból a picit. (Arról nem szólnak a hírek, fél napon keresztül hogyhogy nem vették észre, hogy csendes a lakás, a pici nem mászkál, nem éhes, nem hangoskodik...) Akárhogy is, a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja mind az anyát, mind pedig az apát.

- Mindig borzasztó, amikor egy ember meghal, különösen ha ilyen kicsi gyermekről van szó, mint most - mondta el a rendőrség szóvivője a Fox 4 csatornának.

Több mint félszáz kisgyermek halt meg hasonlóan tavaly
1998 óta tartják számon a statisztikák, hogy hány gyermek hal meg hőguta következtében az Egyesült Államokban. Az eltelt évtizedekben több mint 800 kisgyermek lelte halálát ilyen szörnyű körülmények között.

Csak a 2018-as évben 52 gyermek halálát okozta a hőguta, mert véletlenül vagy büntetésből a forró autóban hagyták, de évente átlagosan 38 gyerek halála vezethető vissza ugyanerre az okra.

Gyakran el sem hiszik az emberek, hogy a kinti 27-28 fokos kellemes nyári meleg ilyen végzetes hatással lehet a kocsiban hagyott gyermekre, pedig a jármű percek alatt is életveszélyessé forrósodhat. Nem egyszer pedig az vezet tragédiához, hogy a szülő "csupán pár percre" beugrik vásárolni, és a nagy válogatás közben nem észleli az idő múlását.

Ez is érdekelhet!
Így forrósodik fel a gépkocsi belseje percek alatt - Megdöbbentő eredményt hozott egy kísérlet »


Forrás: Usatoday
Kezdőfotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.12