• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kár lenne alábecsülni a gyógytorna hasznosságát

Címoldal 2019.09.11 Forrás: (X)
Kár lenne alábecsülni a gyógytorna hasznosságát

Van olyan természetes alapokon nyugvó segítség, mely mellékhatások nélkül gondoskodik a panaszok megszűnéséről.

Folyamatos derékfájás nehezíti meg mindennapjait? Gerincfájdalmaitól aludnia sem egyszerű? A mozgásszervi panaszok és az általuk okozott fájdalmak sokak életében vannak jelen, és nem csak az idős korosztály érintett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran éppen az ülő életmód, vagy a mozgásszegény mindennapok tehetőek felelőssé a kialakult problémákért. Jó hír azonban, hogy van olyan természetes alapokon nyugvó segítség, mely mellékhatások nélkül, fájdalommentesen gondoskodik a panaszok megszűnéséről.

Nem egy embernek segített már a rendszeres gyógytorna, amely egyébként rehabilitáció, műtét utáni felépülés kapcsán is remek választásnak bizonyul. A hagyományos egészségügyi ellátás keretein belül hosszas várakozási listával lehet találkozni, és a szakemberek is kevesebb időt tudnak rászánni egy-egy betegre, mint az indokolt lenne. Érdemes tehát magánúton gyógytornászt keresni, aki speciálisan az Ön problémájának kezelésében számít profinak.

Vannak olyan esetek, amikor nem áll a háttérben sérv, műtét, mégis állandó társ a fájdalom a mindennapokban. Az ülő munkavégzés sokak számára jár együtt hátfájással, derékfájással és nyakfájdalommal. A súlyfelesleg csak még inkább rontja a helyzetet, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő gyógytorna rendszeres végzése mellett a plusz kilók csökkentésének érdekében is tegyünk. Az egészséges életmód napjainkban nem egyfajta szépen csengő frázis, hanem olyan életvezetési tanács, amellyel saját életminőségünk javításának érdekében sokat tehetünk.

A mozgásszervi megbetegedések rendkívül széles skálán mozognak. Az ülőmunkából eredő rossz tartás és az állóképesség hiánya minden korábbinál többeket érint. A csontritkulás megelőzésének érdekében éppen olyan sokan választják a gyógytornát, mint a porckopás kapcsán. A műtét után felépülni vágyók és a fájdalommentességet célként kitűzők is szívesen választják a gyógytorna kínálta lehetőségeket.

Az előzetes állapotfelmérés után a legjobb, ha olyan szakember foglalkozik a pácienssel, aki kifejezetten az ő problémája területén mozog otthonosan, és rendelkezik gyakorlattal. Miért várna azzal, hogy tegyen saját maga érdekében? A gyógytorna fájdalom nélkül kezeli azokat a leggyakoribb mozgásszervi problémákat, melyek mai modern életvitelünkkel, vagy éppen speciálisan egy-egy megbetegedéssel kapcsolatban szinte bárkinél előfordulhatnak.