• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A Siemens új UH-berendezéssel segíti a pontosabb diagnózist

Hírek 2019.11.08 Forrás: Weborvos
A Siemens új UH-berendezéssel segíti a pontosabb diagnózist

Az intelligens munkafolyamatokhoz mesterséges intelligencia alapú eszközöket használ, és megosztható kardiológiai funkciókkal rendelkezik.

A Siemens Healthineers piacra dobott egy új ultrahangos berendezést, az ACUSON Redwoodot, amely a vállalat új platform szerkezetére épül, és klinikailag megbízhatóbb, fejlett alkalmazásokat tartalmaz, az intelligens munkafolyamatokhoz mesterséges intelligencia alapú eszközöket használ, és megosztható kardiológiai funkciókkal rendelkezik, amelyeket különböző kórházi osztályok is használhatnak. Ezek a tulajdonságok, valamint a hordozható és könnyű kialakítás megfizethető és hatékony, nagy teljesítményű képalkotó megoldást nyújt az orvosok számára.

„Világszerte növekvő igény mutatkozik a költséghatékony orvosi képalkotó berendezések iránt, amelyet az idősödő népesség fokozott egészségügyi igényei okoznak, különös tekintettel a krónikus betegségekre” - mondta Robert Thompson, a Siemens Healthineers ultrahang részlegének vezetője. „A krónikus betegségek sokszor több képalkotást és nyomon követést igényelnek, ami költségnövekedést jelent. Ezért a felhasználókkal közösen dolgoztunk azon, hogy átalakítsuk az ellátást az ACUSON Redwood segítségével. Ez a rendszer kiváló képminőséget, kivételes teljesítményt és hatékonyabb munkafolyamatokat biztosít korlátozott erőforrások és szigorú költségvetési kereteken belül is.”

Az ACUSON Redwood korszerű alkalmazásai, például a kontrasztanyagos ultrahangvizsgálat (CEUS) és a Shear Wave elasztográfia, amelyek ebben a piaci szegmensben először vállalatunk kínálatában kaphatók, elősegítik az elváltozások pontos felismerését és jellemzését, és csökkenthetik az invazív eljárások szükségességét.

Megtalálható benne a nagy teljesítményű szenzorok teljes portfóliója, beleértve a kompakt micro-pinless technológiát és az egykristályos érzékelőket is, amelyek kiváló képminőséget nyújtanak. Koherens képalkotó technológiánkkal (CIF) az ACUSON Redwood a B-módú képminőséget is fenntartja még komplex módokban is, továbbá a rendszer univerzális UltraArt képfeldolgozása számos képválasztási lehetőséget kínál közvetlenül az érintőképernyőn, a képparaméterek kézi beállítása nélkül.

A mesterséges intelligencia alapú eszközkészlettel az ACUSON Redwood intelligens munkafolyamatokat biztosít a nagyobb hatékonyság érdekében. Az ACUSON Redwoodot úgy tervezték, hogy ne csak a radiológiai osztályt szolgálja ki, hanem több páciens számára nyújtson precíz képalkotó módszert, mivel könnyű, hordozható, és 13 szenzorral rendelkezik, így egyszerűen mozgatható, és prémium minőségű képalkotást biztosít az intézmény különböző klinikai osztályai, például a radiológia, a kardiológia és a szülészet-nőgyógyászat számára is.

Megosztható kardiológiai funkciók

Az ACUSON Redwood teljes körű, megosztható kardiológiai szolgáltatás. Ebben a környezetben elengedhetetlen a kardiológiai vizsgálatok széles skálájának megvalósítása, ezért a rendszer magában foglal olyan alkalmazásokat, mint a syngo Velocity Vector Imaging (VVI) technológia, amely egy fejlett 2D-s kvantitatív eszköz a globális és regionális szívizommozgás és -mechanika vizsgálatához, a stressz-echocardiográfia, amely teljes falmozgás-elemző csomagot tartalmaz, valamint a bal kamrai opacifikáció (LVO) üzemmód, amellyel kontrasztanyagos kardiális képalkotás végezhető. 

Az ACUSON Redwooddal a Siemens Healthineers tovább bővíti az új platformján alapuló rendszerek portfólióját, csatlakozva az ACUSON Sequoia és a nagy teljesítményű ACUSON Juniper rendszerekhez. Az ACUSON Redwood megkapta az amerikai Élelmiszeripari és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) 510K engedélyét, valamint az európai CE-jelölést.

Legolvasottabb cikkeink