• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Pozitív hatásúak az intézkedések a gyermekétkeztetésben

Hírek 2019.11.09 Forrás: MTI
Pozitív hatásúak az intézkedések a gyermekétkeztetésben

Az elmúlt években az iskolai menzák háromnegyedéből teljesen eltűntek például a mesterséges ételízesítők.

Jól látható a gyermekétkeztetésben bevezetett intézkedések pozitív hatása, a fokozatos áttérés radikális változásokat hozott az iskolai étkeztetésben az elmúlt években - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Rétvári Bence hangsúlyozta: a legfontosabb cél a túlsózottság csökkentése volt, amely érezhető mértékben, 8,6-ról 6,7 grammra csökkent étrendenként. Ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek olyan ízvilághoz szokjanak hozzá, amely harminc-negyven év múlva akár betegségeket is okozhat - jegyezte meg.

A menzareform és az iskolagyümölcs-program egyaránt egészségesebb ételekhez szoktatja a diákokat - mondta. Az elmúlt években az iskolai menzák háromnegyedéből teljesen eltűntek például a mesterséges ételízesítők. Az iskolai konyhák 90 százaléka kevesebb zsírral, 97 százaléka kevesebb cukorral főz, a naponta többször gyümölcsöt fogyasztó gyerekek aránya pedig tíz év alatt 45-ről 65 százalékra emelkedett - ismertette.

Az egészségesen eltöltött évek száma a genetikai adottságok mellett nagyban az életmódtól függ, ezért fontos, hogy a mindennapi testnevelés órákon az iskolások megismerhetik és megszerethetik a sportokat, ezzel hozzászoknak egy mozgásban gazdag életformához - mutatott rá. Megjegyezte: a mindennapos testnevelésnek többek között az is köszönhető, hogy Európában a magyar iskolások mozognak a legtöbbet.

Legolvasottabb cikkeink