Kevesebb hatóanyag miatt visszahívnak egy köszvénygyógyszert

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
megjelent:

Visszahívnak egy köszvénygyógyszert, mert a 300 milligrammos Milurit tabletta egyik gyártási tételébe a csomagolás során kevesebb - 100 milligramm - hatóanyagot tartalmazó tabletta került.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatja a betegeket, hogy a MILURIT 300 mg tabletta egyik gyártási tételébe (egyidőben becsomagolt gyógyszermennyiség) a csomagolás során kevesebb (100 mg) hatóanyagot tartalmazó Milurit tabletta került. A MILURIT 300 mg tabletta többi gyártási tétele megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségben áll rendelkezésre.

Díjmentesen kicserélik

A hibás gyártási tétel száma: 5133N0319

Amennyiben a MILURIT 300 mg tabletta dobozán a 5133N0319 szám látható, kérjük a betegeket, vigyék vissza a gyógyszertárba a megjelölt gyártási tételből származó dobozt, ahol díjmentesen kicserélik egy megfelelő minőségű másik doboz Milurit 300 mg tablettára.

Ameddig a cserére nem kerül sor, a kevesebb hatóanyagot tartalmazó gyógyszer is szedhető az eddig alkalmazott mennyiségben.

(Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet)

Cikkajánló

A köszvény és tünetei

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Köszvény
A köszvény az ízületi gyulladás rohamokban jelentkező formája. Ha arra ébred, hogy nagylábujja, bokája, térde vagy más ízülete forró, duzzadt és érzékeny, ezek nagy valószínűséggel köszvény tünetei.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.