• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Miskolcon kórház működik vagy bűnbarlang?

Lapszemle 2020.01.22 Forrás: Index
Miskolcon kórház működik vagy bűnbarlang?

Lehet, hogy a megyei és városi kórház szülészetének összevonása vagy a Medcenter áll a miskolci botrány hátterében.

A miskolci városi és megyei kórház szülészetének tervezett összevonása körüli konfliktusok állnak amögött a Kásler Miklósnak írt nyílt levél mögött, ami roma nők állítólagos kényszersterilizálásával, rasszista kijelentésekkel, pénzügyi visszaélésekkel, tiltott inszeminációval, sőt kokainvásárlással vádaskodik - írja az index.hu.

A levél tele van nem bizonyított és erősen túlzónak tűnő állításokkal, de tény, hogy tavaly óta több ügyben folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen. Ha a levél csak azért készült, hogy megakadályozza a városi és a megyei szülészeti osztály összeolvasztását, akkor elérte célját: a térség fideszes országgyűlési képviselője nemrég bejelentette, hogy a városi szülészeti osztály önálló marad.

Az elmúlt napokban több cikk jelent meg a miskolci megyei kórházat körüllengő ügyekről. Január 17-én pénteken kisebb tüntetést is tartottak a kórház előtt, ahol a roma nők kényszersterilizálása ellen tiltakoztak, ami állítólag a megyei kórház szülészetén zajlik. Külön emeljük itt ki az állítólag szót, mert még a meghirdetett demonstráció leírásában is ez szerepelt. Ezek az állítólagos ügyek egy hetek óta keringő, Kásler Miklós miniszternek címzett nyílt levélből származnak, amelynek aláírói elvileg "a Megyei és Városi Szülészet-Nőgyógyászati osztály dolgozói", de eddig ezt sem erősítette meg senki.

A levélben nagyon durva visszaélésekkel, sőt bűncselekményekkel vádolják a kórház egyik vezetőjét és egyik orvosát. A levél az Indexhez is eljutott, de ezt a súlyosan perképes és bizonyítékokat nem tartalmazó állítások miatt nem közöljük. Aki viszont ezt a levelet elolvassa, annak az az érzése támadhat, hogy Miskolcon nem is kórház működik, hanem egy kórháznak álcázott bűnbarlang.

A levélben szó van állítólagos súlyos pénzügyi visszaélésekről, a városi szülészetre szánt több százmillió forint eltüntetéséről, orvosok állítólagos luxuslakásairól, két roma nő állítólagos sterilizációjáról "vegyétek ki a büdös cigánynak mindkét petevezetőjét, ne szaporodjon tovább" felkiáltással, és az erre vonatkozó orvosi dokumentumok meghamisításáról. A legdurvább és egyben már az abszurditás határait súroló része a levélnek az, hogy az egyik orvos állítólag a kórház alagsorában végez 250 ezer forintért tiltott mesterséges megtermékenyítéseket a miskolci Kaáli Intézetből kilopott és ott preparált spermiumokkal, mindezt pedig azért teszi, hogy a pénzen kokaint vegyen magának.

...

Ha a levél célja az volt, hogy a két szülészet egyesítését megakadályozza, akkor a szerzői már most sikert könyvelhetnek el. Január 14-én sajtótájékoztatót tartottak a kórházban, ahol a főigazgató mellett megjelent a térség fideszes országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin is. Az egyre elviselhetetlenebbé váló belső feszültség enyhítésére Csöbör fontos üzenetet hozott Miskolcra. A Boon.hu beszámolója szerint ezt mondta:  Elmondhatom azt is, hogy a jó együttműködésnek köszönhetően Révész János főigazgató úrral a minisztériumban járva egyeztettünk miniszter úrral és államtitkár asszonnyal is, és mindenkit biztosíthatok arról, hogy a jövőben a MISEK-ben a szülészeti osztály a működését tovább fogja folytatni.

Az Index a cikk további részében a botrány egy másik lehetséges okét is felveti, amelynek címe: A Medcenter visszavág?

Legolvasottabb cikkeink