• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egész évben ünnepel az 50 éves váci kórház

Lapszemle 2020.01.28 Forrás: drinfo.aeek.hu
Egész évben ünnepel az 50 éves váci kórház

A jubileumi éves program keretében minden hónapban szerveznek tudományos üléseket Vác és térsége egészségügyi dolgozóinak.

A Jávorszky Ödön Kórház a fennállásának ötvenedik évfordulójára egész éves programsorozattal készül az intézmény falain belül és kívül. Az emlékév első állomásaként megnyitották a kórház kapuját a pályaválasztás előtt álló, elsősorban az egészségügy iránt érdeklődő diákok előtt. A program célja, hogy az egészségügyről, az ápolói, asszisztensi és orvosi munkakörökről élményszerzés útján tájékozódhassanak a fiatalok - írta a drinfo.hu.

A kezdeményezés megvalósításához felkért Váci Tankerületi Központ azonnal igent mondott és a nyílt napot népszerűsítő plakátok kihelyezésével segített megszólítani a fenntartásuk alá tartozó iskolák tanulóit. A „Lépj be az ismeretlenbe!” szlogen, illetve az interaktív programok felkeltették a fiatalok érdeklődését. A meghirdetett maximális létszám hamar betelt. Az oktatási intézményekből félszáz diák jelentkezett, akiket 8-9 fős csoportokban kísértek a kórház  szakdolgozói  az állomások között.

Az érdeklődők ezen a napon kipróbálhatták a röntgen képek készítését, megismerkedhettek a műtővel, és a műtéti eszközökkel. Láthattak szövettani vizsgálatot, elsajátíthatták a helyes kézfertőtlenítés technikáját, kipróbálhatták a Sürgősségi Betegellátó Osztályon a gipszelést. Valamint nem csak megtekinthették a gyermekek világrajövetelének egyik helyszínét a szülőszobát, hanem egy önként vállalkozó kismama segítségével meghallgathatták a babájának magzati szívhangját is.

A programot megelőző sajtótájékoztatón, Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos arról beszélt, hogy a jubileumi éves program keretében minden hónapban szerveznek tudományos üléseket Vác és térsége egészségügyi dolgozói számára. Az első alkalomra január 29-én, szerdán 14 órakor kerül sor az intézmény éttermében, „Fókuszban a Fizioterápia” címmel. Terveznek emléktábla-avatást, az osztályok munkájáról, illetve vizsgálatokról szóló kiadványt, kiállítást, valamint november végén egy záró kongresszust. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink