hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Calicivírus-fertőzésre utaló tünetek, tanítási szünet

Péntekre és hétfőre rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, mert mintegy 180 gyereknél calicivírus-fertőzésre utaló, hányással és hasmenéssel járó tünetek jelentkeztek, közölte a szabolcsihir.hu.

A weboldal Baloghné Németh Szilviát, az intézmény igazgatóját idézve azt írta, az iskolában a hét elejétől minden nap egyre több gyerek maradt otthon, ők hányásra és hasmenésre panaszkodtak. A calicivírusra utaló tünetek mintegy 180 gyereknél jelentkeztek.

Az iskola felvette a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal, és minden óvintézkedést megtettek a fertőzés megállítása érdekében, az épület bejáratánál kézfertőtlenítőt is elhelyeztek. Baloghné Németh Szilvia elmondta, a népegészségügyi szolgálat egyenként felvette a kapcsolatot az érintett családokkal, a rendkívüli szünet elrendeléséről pedig saját intézményvezetői hatáskörében döntött.

A fertőzés elkerülése érdekében sok szülő már csütörtökön sem engedte iskolába a gyerekét, de ezen a napon a középiskolai felvételik miatt is hiányzott sok tanuló.

A calicivírus-fertőzés rövid lefolyású, ezért az intézményvezető abban bízik, hogy a hétvégén minden gyerek meggyógyul, a fertőzés nem terjed tovább, így kedden folytatódhat a tanítás. Kórházba egyetlen gyerek sem került a Kodály-iskolából, írta a www.szabolcsihir.hu.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink