2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Távozik posztjáról a Pesti úti idősotthon vezetője

Saját kérésére, közös megegyezéssel, május 31-i hatállyal távozik posztjáról Skultéti József, a Pesti úti idősek otthonának vezetője, közölte Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Az intézmény vezetését Merucza Erika gazdasági vezető veszi át, a fővárosi önkormányzat az intézményvezetői posztra pályázatot ír ki. Gy. Németh Erzsébet azt írta: a fővárosi önkormányzat köszönetét és elismerését fejezi ki Skultéti Józsefnek, aki 49 évet dolgozott a közszolgálatban, amiből 30 évet a szociális ellátásban, 25 évet pedig a főváros szolgálatában töltött.

A közlemény szerint "Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől". Ebben azt írja, 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései erről tanúskodnak. Ez a helyzet megváltozott, amikor a koronavírus-járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek, tette hozzá a távozó vezető.

Úgy fogalmazott: kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára azok a médiumok, amelyek "az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték" az otthont. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (...) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (...) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét, áll Skultéti József lemondólevelében.

A fővárosi önkormányzat továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a Pesti úti idősotthon lakóit és munkatársait "a lakájmédia nem szűnő alantas és hazug rágalmaitól" - fogalmaz közleményében Gy. Németh Erzsébet, hozzátéve: "a hazug rágalmakat megfogalmazóktól és az azoknak teret adó lakájmédiával szemben" jogi úton vesznek elégtételt.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés