2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Betegek és dolgozók is fertőzöttek a tatai kórházban

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban április 30. óta 23 betegnél és az 1522 dolgozó közül 11-nél mutatták ki a vírust, írja a 24.hu.

A 24.hu megkeresésére azt is hozzátették, a covid-pozitív betegek tünetmentesek, őket szűrést követően, 24 órán belül a kijelölt ellátóhelyekre szállította a mentőszolgálat. A dolgozók közül kilencen tünetmentesek, ketten pedig enyhe tüneteket mutatnak.

A tatabányai kórház szerint a nagyszámú pozitív eredmény „nem felelőtlen emberi mulasztást tükröz, hanem felelősségteljes, a dolgozók, a betegek és környezetünk biztonsága érdekében végzett átfogó szűrés következménye. Tesszük mindezt úgy, hogy tudjuk, többlet terhet ró betegekre és dolgozókra egyaránt, és tudjuk azt is, hogy esetleg több kollégánk is kieshet a munkából.” Kiemelik, hogy májusban több mint 3000 PCR-tesztet végeztek az intézményben, ezzel Magyarország egyik legtöbbet tesztelő intézményének számítanak.

A kórház közleményéből kiderül az is, hogy Tatán jelenleg 17 beteget gyógyítanak a fekvőbeteg osztályokon, közöttük nincs koronavírusos.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés