Villamosmegállóban szülte meg kisbabáját egy fiatal nő Budapesten - A rendőrök segítettek neki

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Villamosmegállóban szülte meg kisbabáját egy fiatal nő Budapesten - A rendőrök segítettek neki A 4-es és a 6-os villamos megállójában szülte meg gyermekét Budapesten május 24-én, vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek. A 4-es és a 6-os villamos megállójában szülte meg gyermekét Budapesten május 24-én, vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy vasárnap este, nem sokkal hét óra előtt járókelők intettek le két, a szolgálati gépkocsijával közlekedő járőrt a 4-es, 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójánál. Egy félig eszméletlen fiatal nőhöz kértek segítséget, aki akkor már a padon vajúdott és félig eszméletlen volt.


(illusztráció)

A két rendőr táskáját a feje alá téve azonnal lefektette a nőt, akinek ekkor már tolófájdalmai voltak. Mikor levették róla alsóruházatát, a kisbaba feje már kilátszódott. Az őrmester a szülő asszony kezét fogta, és bátorította őt a kitolási szakaszban, míg járőrtársa az utolsó nyomásnál kihúzta a csecsemőt a szülőcsatornából.

Percek alatt lezajlódott
A szülés percek alatt lejátszódott, a baba és édesanyja ellátását átvették az időközben a helyszínre érkezett mentősök, akik a Semmelweis Egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikájára vitték őket.

A 36. hétre érkezett 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú kisfiú a Noel nevet kapta. Ő és édesanyja egyaránt jól vannak.

Forrás: MTI, Police.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.05.25