Hirdetés

Hidroxiklorokin UPDATE: a WHO felfüggesztette a klinikai tesztet

Az amerikai sajtó pénteken nagy teret szentelt annak a The Lancet című orvosi folyóiratban megjelent tanulmánynak, amely szerint a hidroxiklorokin nevű szernek nincsenek kedvező hatásai a Covid-19-ben szenvedők kezelésénél.

koronavírus, COVID-19, Hidroxichloroquin, Trump |

InforMed Hírek18   InforMed | Glanz, J.

A gyógyszert malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére alkalmazzák, és Donald Trump amerikai elnök többször is népszerűsítette, sőt, a napokban bejelentette, hogy bár ő nem vírusfertőzött, de maga is szed hidroxiklorokin tablettát, arra az esetre, hogy ha megfertőződne, akkor a tünetek enyhébbek legyenek.

A Lancetben megjelent  tanulmány szerzői szerint a hidroxiklorokinnal kezelt Covid-19-es betegeknél magasabb volt a halálozási arány, mint azoknál, akik nem kaptak ebből a gyógyszerből. A szerzők klinikai vizsgálatokat sürgettek, és leszögezték, hogy amíg nem igazolják a gyógyszer biztonságosságát, addig nem lenne szabad beadni koronavírusos betegeknek.

A hidroxiklorokin használata megosztja az amerikai orvostársadalmat is. Míg egyes kutatók a szer veszélyes mellékhatásaira figyelmeztetnek, addig több amerikai kórházban ezzel próbálják gyógyítani a Covid-19-es betegeket.

Biztonsági aggályok miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felfüggesztette az eddig malária ellen használt hidroxiklorokin nevű gyógyszer klinikai tesztjeit a Covid-19-ben szenvedők kezelésére 

Bár a WHO korábban kifejezetten ellenjavallta, hogy bárhol hidroxiklorokinnal próbálják kezelni vagy megelőzni a koronavírus-fertőzést a klinikai teszteken kívül, Donald Trump amerikai elnök nemrég azt közölte, ő maga szedi a szert, hogy megelőzze a fertőzést.
A WHO vezetője arról is beszélt, hogy bár valamennyi afrikai ország készültségben van a járvány megfékezésére, ezek

koronavírus, COVID-19, Hidroxichloroquin, Trump

2020-05-26 19:22:57

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop