hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

EESZT: már csak pár nap a magánszolgáltatók kötelező csatlakozásáig

Már csak pár nap van hátra ahhoz, hogy a csatlakozásra kötelezett magánszolgáltatók június 1-jével megkezdjék az adatküldést az EESZT-be.

Minden orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az EESZT-hez, hogy 2020. június 1-jétől adatot szolgáltasson az egészségügyi felhőbe, mely egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét tesz lehetővé a közfinanszírozott és a magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között.

Számos medikai szoftverfejlesztő cég akkreditált programja áll rendelkezésre, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára biztosítsa a kötelezettségek maradéktalan betartását. Az EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszerek minden adminisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettséget kezelnek, és elektronikus vényíró programmal rendelkeznek.

Azon, jellemzően kicsi, alacsony beteg-forgalmú szolgáltatók számára, melyek eddig semmilyen számítógépes szoftvert nem használtak az ellátások adminisztrálásához, az ÁEEK létrehozott egy ingyenes, web alapú technológiára fejlesztett informatikai rendszert. Segítségével az orvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató képes a jogszabályban előírt jelentési kötelezettségek teljesítésére az EESZT felé. A támogató alkalmazás jelenlegi verziója a járóbeteg és háziorvos esemény, valamint az ambulánslap beküldésére képes az EESZT rendszerbe, és nem alkalmas NEAK felé történő adatszolgáltatásra.

Az új támogató alkalmazás 2020. június 1-től lesz elérhető a szolgáltatók számára. További információkat az alábbi e-mail címen kaphatnak a szoftver után érdeklődő szolgáltatók: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!