Egészségséf: Rakott brokkoli

Egészségséf: Rakott brokkoli

Listavezető a méregtelenítő zöldségek sorában, C- és B-vitamint, kalciumot, cinket, folsavat, vasat és káliumot tartalmaz. Támogatja a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek működését, így a szervezet könnyebben megszabadul a káros anyagoktól.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
1 kis doboz tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, só, bors
olívaolaj
kevés vaj

Egészségséf: Rakott brokkoli

Elkészítés:

A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben 4-5 perc alatt főzzük meg, majd szűrjük le. A hagymát apróra vágva kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húst, és fehéredésig süssük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és még pár percig pároljuk. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, öntsük bele a brokkoli felét, majd tegyük rá a húst. A tetejére helyezzük el a maradék brokkolit, majd a tejföllel borítsuk be és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt elkészül.

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek