Ingyen internet 30 napig a digitális oktatásban részt vevő diákoknak! - Orbán Viktor szombaton jelentette be

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Ingyen internet 30 napig a digitális oktatásban részt vevő diákoknak! - Orbán Viktor szombaton jelentette be Újabb videóval jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán, a novemberi 14-ei, szombati melyben bejelentette, 30 napig ingyen lesz az internet a digitális oktatás miatt. Újabb videóval jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán, a novemberi 14-ei, szombati melyben bejelentette, 30 napig ingyen lesz az internet a digitális oktatás miatt.

Még a Nemzeti Konzultáció egyik kérdése volt, hogy legyen-e ingyenes az internet azoknál a családoknál, akiknek gyermeke digitálisan kénytelen tanulni a járványhelyzet miatt, akkor a válaszadók többsége igennel felelt.

30 napig ingyen internet
Most úgy tűnik, Orbán Viktor valóban megtette ezt a lépést: mint legújabb videójából kiderült, aláírta azt a kormányrendeletet, mely alapján a középfokú nappali oktatásban részt vevő diákok - akik most 30 napig ismét online tanulnak - ingyen juthatnak internethez.

Ingyen internet 30 napig a digitális oktatásban részt vevő diákoknak! - Orbán Viktor szombaton jelentette be

"A helyhez kötött internet hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel" - idézte a rendeletet a miniszterelnök.

Mint hozzátette, ez annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet.

- Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják - mondta, kiemelve, hogy a digitális oktatást valóban tanulásra használják a diákok, mert ez nem vakáció.

Forrás, képernyőfotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.11.14