Az első fotó II. Erzsébet királynő 9. dédunokájáról - Már a nevét is elárulták az újszülöttnek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az első fotó II. Erzsébet királynő 9. dédunokájáról - Már a nevét is elárulták az újszülöttnek Eugénia hercegnő 2021. február 9-én adott életet kisfiának, a hétvégén pedig meg is mutatták a picit a nagyvilágnak - ezzel együtt pedig a a kis herceg nevét is elárulták. Eugénia hercegnő 2021. február 9-én adott életet kisfiának, a hétvégén pedig meg is mutatták a picit a nagyvilágnak - ezzel együtt pedig a gyermek nevét is elárulták.

A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját - és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Már megvan a kisfiú neve is
A Buckingham-palota február 9-e esti bejelentése szerint a 3657 gramm súllyal született kisfiú délelőtt jött a világra a londoni Portland kórházban, ugyanott, ahol 1990-ben édesanyja.



Bár születésekor még nem derül ki a kisfiú neve, február 20-ai posztjukban azt is elárulták: az újszülött az August Philip Hawke Brooksbank névre hallgat.
Az újszülött egyébként a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és II. Erzsébet királynő kilencedik dédunokája. Az első közös családi fotót a bába készítette, mikor meglátogatta őket a birtokukon.
 

Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank - Mit lehet tudni róluk?


A 31 éves Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Polgári állása van
Eugénia, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a tizedik a brit trónutódlási sorban, nővére, Beatrix hercegnő után, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Ennek megfelelően szinte teljes biztonsággal kizárható az is, hogy gyermeke valaha trónra lép.

2018-ban házasodtak össze
Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.



Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és három éve, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a hercegnő kezét.

A vagyonos családból származó Brooksbank divatos - a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott - londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban néhány éve felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Forrás: MTI, Facebook/The Royal Family
Fotó: Facebook/The Royal Family

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.02.22