Autóbusz elé hajtott egy kétéves kisfiú a lábbal hajtós kismotorjával Győrben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Autóbusz elé hajtott egy kétéves kisfiú a lábbal hajtós kismotorjával Győrben Ha kisgyermeked van, akkor valószínűleg nálatok is állandó utcai tartozék a műanyag kismotor, amit bár lábbal hajt a gyerek, de a sima járdán szélsebesen lehet vele robogni. Ha kisgyermeked van, akkor valószínűleg nálatok is állandó utcai tartozék a műanyag kismotor, amit bár lábbal hajt a gyerek, de a sima járdán szélsebesen lehet vele robogni.

Sajnos azonban a gyerekek bármennyire élvezik a száguldást, nekünk, szülőknek kell észnél lenni, nehogy tragédia legyen a kismotorozásból.

Kismotorral hajtott a busz elé
Február 19-én, péntek kora délután Győrben egy kismotorozó kétéves kisfiú élete tényleg centimétereken múlt - mint a rendőrség a Facebook-oldalán megosztotta, a kisgyermek anyukája előtt körülbelül 15 méterre tekert a járgányával, amikor gondolt egyet, és a járdáról a parkoló autók közé hajtott.



Jobbról azonban pont egy helyi buszjárat érkezett, és a busz sofőrje az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy vészfékezett. A kisfiút szerencsére így nem ütötte el, azonban a buszon utazó egyik utas megsérült, kórházba is kellett szállítani. A kisfiú a híradások szerint az autóbusz bal első kereke mellett állt meg.



A rendőrség az eset kapcsán arra kéri a szülőket, hogy a következő tanácsokat fogadják meg:
- szülőként mutass példát gyermekednek a közlekedésben,
- mindig követeld meg a gyermekedtől - főleg, ha ilyen kicsi -, hogy csak karnyújtásnyira legyenek tőled,
- tanítsd meg nekik, hogy a járdán van a legnagyobb biztonságban, onnan semmilyen körülmények között ne hajtson le egyedül

Olvasd el ezt is!
KRESZ: A közlekedés legfontosabb szabályai gyerekeknek + Közlekedős versek, letölthető füzetek »


Forrás, fotók: Facebook/Magyar Rendőrség

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.02.23