• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Totális összevisszaság a központi oltásban

Lapszemle 2021.03.08 Forrás: telex.hu
Totális összevisszaság a központi oltásban

Oltóhelyet kell biztosítsanak azért, ha olyan ember jelenne meg az oltóponton, aki nem értesült arról, hogy elmaradt az oltás.

Pénteken lefújták azt a tömeges hétvégi oltást, amire központi SMS-ben hívták be az embereket. Már aznap is akadozott a kommunikáció, de szombaton mintha teljesen összezavarodott volna a gépezet: aki mégis odament az oltópontra, azok közül meglepetésre sokakat beoltottak, de volt, akit nem, mert „ez a központi utasítás” - írta a telex.hu.

A Telex beszélt egy háromgyerekes budapesti férfival, aki a lemondó SMS ellenére is felkereste az egyik fővárosi oltópontot, ahol megkapta az oltást. Azt mondta, a helyszínen az orvosok és nővérek felkészülten várták az oltásra érkezőket, és senki sem mondta neki, hogy elmarad az oltás. Elmondása szerint rajta kívül még többen is érkeztek beoltatni magukat. Az oltás után 15 percig kellett még ott várakoznia, az oltási igazolása szerint májusban fogja megkapni a második adagot.

Egy olvasónk is hasonló tapasztalatokról számolt be: azt írta levelében, hogy az ő egyik családtagja is megkapta az oltást lefújó SMS-t, de a háziorvosa javaslatára elmentek reggel az egyik városi oltópontra, ahol „láss csodát, rajtuk kívül nem volt más, ellenben orvosok és nővérek harci díszben várták az oltakozni vágyó tömegeket” - írták.

Egy pécsi olvasónk arról számolt be, hogy szombaton ő is megkapta az oltását. „Kaptam SMS-t, hogy ma oltanak Astrával. Majd tegnap kaptam újabb SMS-t, hogy bocs mégsem. Erre pár órája hívtak, hogy menjek csak nyugodtan oltatni. Bementem a kijelölt oltópontra (Pécsi Honvéd kórház), és azt látom, hogy tökéletes szervezettség mellett (kordon, táblák, ajtónállók) ott van vagy 20-30 ember, katonák, orvosok, nővérek, oltani való ember meg sehol. Engem beoltottak, és megkaptam a következő időpontot” – írta.

Ennek ellenére nem mindenki kapta meg az oltást, aki a lemondó SMS ellenére mégis odament a számára kijelölt oltópontra. Egy olvasónk például azt írta, a hírek hallatára, hogy mégis megkaphatja az oltást, ő is rákérdezett, hogy mehet-e, de közölték vele, hogy az oltás elmarad:

„Nem mindenütt oltanak! Tudom, többen odamentek, az oltópontokra, és megkapták. Ez örvendetes, ez lenne a normális dolog, ha már admin hiba, akkor, ha már ott van a vakcina, kapják meg a regisztráltak. Én felhívtam a hozzám kirendelt oltópontot (7. kerület) és ott azt a tájékoztatást kaptam, hogy ki is írták a kórház kapujára, hogy nem oltanak Astrával a hétvégén, mert »EZ A KÖZPONTI UTASÍTÁS«️. Kérdeztem, hogy elnézést, de akkor más oltópont miért olt, ha központi, akkor miért nem egységes?? Csak megismételte, hogy központi utasítás”. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink