tavasz
#Ezt látnod kell

Csináld magad - tavaszi dekoráció

2024.03.23.
1 perces olvasási idő

Tavasszal a természettel együtt mi is megújulunk. A hideg, sötét tél után jól esik a napsütés. Igaz a tavaszi fáradtság is a megújulás velejárója. Ez ellen pedig úgy tehetünk legjobban, ha környezetünket széppé, tavaszi hangulatúvá varázsoljuk, hiszen a sok színtől és virágtól még a kedvünk is jobb lesz. Nem is beszélve az alkotás öröméről!

Ahhoz, hogy igazi tavaszi dekorációt varázsoljunk a lakásba, az első és legfontosabb kellék tavasszal: a virág. Ez lehet cserepes vagy vágott is, lényeg, hogy minél színesebb legyen. A már meglévő zöld növényeknek pedig készítsünk színes, tavaszi vázát, hogy azzal dobjuk fel a hangulatot.

Tavaszi virágkoszorú

Kezdjük a díszítést a bejárati ajtónknál! Csupán egy koszorúalapra, ragasztóra és rengeteg tulipánra lesz szükségünk.

tavasz

Nyuszi a cserpében

Asztalra, ablakpárkányra mind tökéletes, egyszerű és mutatós dekoráció.

dekor

Friss virág befőttes üvegben

Egyszerű, de nagyszerű! És csupán egy befőttes üveg és festék kell hozzá!

tavaszi dekor

Mohalabdák

Élénk szín, egyszerű formák, mutatós végeredmény. A hobby boltokban kapható hungarocellgömb és ún. spanyol moha is. Ragasztó segítségével pedig be tudjuk fedni a gömböt a zöld mohával.

Ahhoz hogy ne csak zöld gömböcskéink legyenek, szerezzünk be egy kis kötözőzsinórt és tekerjük körbe a többi gömbön. Egy tálba rendezzük el őket és kész is a tavaszi asztaldísz!

tavaszi dekoráció

Virág a falra!

Ha a festmények és fényképek állandó elemei a faladnak, akkor itt az ideje, hogy megszakítsd ezt a szokást. Cseréld le a régi képeket egy barkácsolt, szárított darabra, amely virágokat tartalmaz.

virág a falra

Tegyél fel virágos háttérképet

Helló, hangsúlyos fal! A lehúzható tapétával még soha nem volt ilyen egyszerű a tavaszi hangulat megalkotása. És amikor eljön az ideje az újradíszítésnek, a csíkok eltávolítása ugyanolyan egyszerű.

virágos tapéta

Készíts függő virágcsillárt

A legegyszerűbb és legnépszerűbb módja annak, hogy életet vigyél otthonodba, a virágdíszek! Alapvetően a tavasz szinonimája. Légy kreatív a dekorációval és készítsd el ezt a gyönyörű virágcsillárt. A fejjel lefelé fordított szárak lelógnak egy hímzőgyűrűről, egyszerű kellékekkel. Nagyon jól nézne ki egy asztal fölött vagy egy nappaliban.

virágcsillár

(KamaszPanasz – S.F.)