méregtelenítés
#Táplálkozás

Hétvégi méregtelenítés

2022.12.09.
1 perces olvasási idő

Nem kell hónapokig böjtölnöd vagy rossz ízű turmixokat innod azért, hogy a testedben felhalmozódott méreganyagok kitisztuljanak. Egy villámgyors módszerrel ismertetünk meg, ami segítségével akár egy hétvége alatt is hatásos méregtelenítést végezhetsz.

Testünket folyamatosan mérgekkel bombázzuk. Az ételekből, italokból, sőt még a környezetünkből is jócskán kerül méreganyag a szervezetünkbe. Egy jó méregtelenítő kúra nem csak a májat tisztítja, hanem a gyomorra és a belekre is összpontosít.

Harapj citromba

A tisztítás első lépése nagyon egyszerű. Facsard egy fél citrom levét egy pohár meleg vízbe vagy teába, és idd meg reggeli előtt. Ez gyorsítja az emésztést, tisztítja a májat, és már reggel kiegyenlíti a szervezet pH-értékét.

Tedd ki a szemetet

Ezen a hétvégén ne fogyassz se cukrot, se alkoholt. A kávé is kerülendő, hiszen a koffein befolyásolja a máj működését. Viszont, ha a kávé rabja, más szóval koffeinfüggő vagy, a kávé megvonása fejfájást és fáradtságot okozhat. Hogy elkerüld a rosszulléteket, gyenge koffeintartalmú italokból fogyaszthatsz egy keveset.

Az vagy, amit megeszel

Ez már egy jó kezdet, hogy száműzted az alkoholt, a cukrot és a koffeint. A folytatásban csökkentened kell a búzából készült, a glutén tartalmú élelmiszerek, a tej és a vörös húsok. Az utóbbiról jó, ha tudod, hogy fejfájást, székrekedést, puffadást okoz, és a pattanásoknak sem kedvez.

Hiperhidratáció

A legtöbb ember nem iszik megfelelő mennyiségű folyadékot, ami kb. 8 pohár víz naponta. A szervezeted tisztításához ezen a hétvégén legalább 2 liter folyadékot kell meginnod minden nap.

Mozdulj meg

Már napi húsz perc mozgással eltávolíthatod a mérgeket a nyirokrendszeredből. Sportolás közben oxigén árad szét a testedben, emellett az izzadsággal további méreganyagok távoznak a szervezetedből.

Kerüld a gyors megoldásokat

Sok méregtelenítésre szánt „gyógyszer” van már a piacon. Ezek nagy része azonban nem más, mint hashajtó. Azon kívül, hogy a mosdóba szaladgálsz tőlük, semmi más eredményt ne várj. A sikeres méregtelenítés után energikusabbnak és könnyebbnek érzed magad. Tartózkodj ezektől a gyors eredményt ígérő szerektől, mert azok biztosan nem ezt a hatást fogják nyújtani neked.

Vizsgáltasd meg magad

Mielőtt belevágnál egy tisztítókúrába, beszélj az orvosoddal, és győződj meg róla, hogy nincs-e valamilyen egészségügyi problémád.

(Forrás: Fókuszban a Nő)