A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Cikkünk az egészségügyi blogolásról, podcastokról, videókról, és a közösségi médiáról az Orvosi Hetilapban

2022.01.24. | drHorváthTamás | komment

Címkék: cikk internet ent house hírek

Örömhír, hogy most jelent meg az Orvosi Hetilapban, open access formában az Internetalapú egészségkommunikációs lehetőségek (blogok, podcastok, videócsatornák) és a közösségi média című összefoglaló cikkünk. Tulajdonképpen egy régi adósságunkat törlesztettük ezzel a közleménnyel, több szempontból is.

Egyrészt az egészségügyben már sokan használnak különböző online kommunikációs platformokat, csatornákat, de ezek eddig nem voltak egymás mellé helyezve, egy koordinátarendszerbe rakva. Másrészt szerettünk volna ezzel gyakorlati segítséget (előnyök-hátrányok, lehetőségek, költségek, stb. vonatkozásban) adni azoknak, akik esetleg kacérkodnak azzal, hogy valami ilyesmibe kezdjenek bele. Harmadrészt mindehhez az adott csatornák, platformok egészségüggyel kapcsolatos tudományos/történeti hátterét is be szerettünk volna mutatni. Végül, de nem utolsó sorban, mindehhez egy olyan szerzőgárdát sikerült összehozni, akik nagyon régóta foglalkoznak ezzel a témával, és komoly gyakorlati tapasztalatai is vannak ezen a téren.

Ha már a szerzők, kikről is van szó? Varga Zsuzsát mindenki ismeri, aki figyeli az ENT House online ténykedésket (blog, podcast, kutatások, stb.). Csupor Dezső gyógynövény szakértő tanszékvezető egyetemi docenst tavaly nyáron már bemutattam itt egy podcast beszélgetés kapcsán (Podcast 14. rész: Gyógynövények a fül- orr- gégészetben). Győrffy Zsuzsa docensnő a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetéből, a Digitális Egészségügyi Megoldások az Orvoslásban munkacsoport vezetője pedig szintén szóba került már itt a blogon (Több fórum a digitális egészségüggyel való ismerkedéshez). Vele már régóta kooperálunk, például ő a főszerkesztője a tavaly megjelent Digitális Egészség című e-könyvnek, ami egy gyakorlat-orientált tankönyv szintén a digitális útra kelt kollégáknak, és ebben a könyvben Varga Zsuzsa és én is írtunk egy-egy fejezetet.

Jó olvasást hozzá!

süti beállítások módosítása