• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A reumatológus főorvos az ország első Géniusza

Lapszemle 2022.11.17 Forrás: mok.hu
 A reumatológus főorvos az ország első Géniusza

Rendőr ezredes édesapja nyomozói vénáját örökölte Kovács doktor, hisz a betegségek felderítése sokszor alapos kikérdezést igényel.

Dr. Kovács Attila, Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos, hiszen eddig kétszer nyert autót, egy Opel Tigrát 1996-ban a Mindent vagy semmit győzteseként, 2002-ben pedig egy Fiat Puntót. Amúgy nem a nyeremény nagysága inspirálja, bár örömmel tervezi a tízmillió nyaralásra (is) költését, - valójában egy tábla csokiért is szívesen versenyez. Eddig negyvennyolc tévéadásban mérkőzött meg a győzelemért, és elég jó aránnyal negyvenötöt megnyert ezek közül, olvasható a mok.hu cikkében. 

Kovács főorvos telefonon keresztül pont olyan szelíd és rokonszenves, amilyennek megismertem az ATV képernyőjén át, és a tőle megszokott magával ragadó stílusban mesél arról, hogy mennyire a véletlenen múlt, no meg az édesanyján, - hogy medikus lett, mert szíve szerint ment volna színházi rendezőnek vagy joghallgatónak - esetleg bölcsésznek lendületből.

De az édesanyja egy vasárnapi ebéd közben azt ajánlotta: “végezd el az orvosit, aztán azt csinálhatsz, amit akarsz”. (Alig titkolt büszkeséggel említi, hogy édesanyja, László Aranka volt az első gyerekgyógyász professzornő).

És azóta tényleg azt csinálja, amit akar. Beszélget a betegekkel, régimódi aprólékossággal kérdezi ki őket. Közben beavat: rendőr ezredes édesapja nyomozói vénáját örökölte Kovács doktor, hisz a betegségek felderítése sokszor alapos kikérdezést igényel. Hogy a nyomozás jól menjen, a reumatológia mellé még letett három másik szakvizsgát, mert nem akarta tétlenül múlatni az éveket. 2014-ben címzetes egyetemi tanárnak nevezték ki, 2019- óta egyetemi magántanárként angolul és magyarul oktat a szegedi egyetemen.

És a korántsem eseménytelen szakmai élete mellett nem hagyott ki egyetlen lehetőséget sem, hogy újabb és újabb tévés kvízekben próbálja ki a tudását, de erről már fentebb volt szó, “mert kell egy hobbi,” - mondja. Lelkesen teszi hozzá, hogy havonta egyszer az Aranytíz-ben kvízkluboznak a többi elhivatott játékossal, és elárulja, hogy már maga Vágó István is tiszteletét tette a klubban. Megtudom, hogy egy- egy játékra készülődés cirka tizenötezer kérdés áttanulmányozását jelenti.

További részletek a mok.hu cikkében. 

MOK

Legolvasottabb cikkeink