• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megújult Gyömrő Szakorvosi Rendelőintézete

Regionális hírek 2022.11.30 Forrás: Weborvos
Megújult Gyömrő Szakorvosi Rendelőintézete

Felújították a rendelőhelyiségeket, ajtót, ablakot cseréltek, szigetelték a homlokzatot, kicserélték a palatetőt betoncserépre.

A Bajcsy Kórház a területén működő, kiemelt progresszivitású osztályokkal együtt közel 2 millió lakos ellátásáért felel. Az intézményünk által működtetett regionális ellátórendszer újabb intézete újult meg az Egészséges Budapest Program keretében: ünnepélyes keretek között adtuk ma át Gyömrő városának teljes mértékben felújított, csaknem 50 ezer lakos ellátásáért felelős szakorvosi rendelőintézetét - áll a kórház szerdai közleményében.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Gyömrő Szakorvosi Rendelőintézete 16 szakrendeléssel, laboratóriummal, valamint alapellátó fogászattal csaknem 50 ezer lakos orvosi ellátását biztosítja Gyömrő, Maglód, Sülysáp, Mende, Ecser, illetve Úri településeken. A szakrendelő négy évtizede szolgálja a dolgozókat és a betegeket. Ezen időszak alatt azonban mindkét („A” és „B”) épület burkolatai, gépészete, villamosrendszere, továbbá orvosi műszerezettsége korszerűtlenné vált, ez tette szükségessé a komplex felújítást.

A Gyömrő Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztéséről az 1970/2017. (XII. 19.) Korm. határozattal született döntés az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. Ennek alapján a központi költségvetési támogatás bruttó 316 millió Ft, amihez Gyömrő Város Önkormányzata további 21,4 millió Ft önerővel járult hozzá.

A kormányzati forrást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), illetve megszűnését követően a Belügyminisztérium (BM), mint az Egészséges Budapest Program (EBP) irányításáért felelős szaktárca biztosította, míg a fejlesztés koordinálását az Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. (EIF) végezte. A beruházással kapcsolatos építészeti kivitelezést – a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet orvosszakmai iránymutatásai mellett – Gyömrő Város Önkormányzata bonyolította le.

„Mostantól modern, a legmagasabb energiahatékonysági elvárásoknak megfelelő, megújult 750 négyzetméteren működhetnek a gyömrői szakrendelések, ami egészen biztosan hozzájárul mind betegeink – ügyfeleink –, mind kollégáink komfortérzetének javulásához, és természetesen az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságának növeléséhez” – emelte ki az átadóünnepségen a fejlesztés legfontosabb előnyeit dr. Óváry Csaba PhD, a Bajcsy Kórház főigazgatója.

A két épületben megtörtént a földszinti betegforgalmi és rendelőhelyiségek felújítása, átalakítása, a palatető betoncserépre történő cseréje, födémek (pince és zárófödém) és külső homlokzat szigetelése, bejárati ajtók- és belső ajtók cseréje, teljes padló- és falburkolatcsere, teljes épületgépészeti és villamoshálózati rekonstrukció, a váróhelyiségek és rendelők teljes körű klimatizációja, új vizes blokkok és akadálymentes WC kialakítása, valamint beteginformációs és betegbehívó rendszerüzembe helyezése. A megújult gyömrői szakrendelő korszerű járóbeteg-ellátást tesz lehetővé, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a betegirányítást - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink